ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1

УКРАЇНА
 
БАХМУТСЬКА РАЙОННА РАДА
 
ДОНЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ
 
8 СКЛИКАННЯ
 
РІШЕННЯ
 
 
 
від   __________2021 №_____
м. Бахмут
         
Про внесення змін та доповнень до Регламенту Бахмутської районної ради 8 скликання
 
З метою упорядкування деяких питань в діяльності Бахмутської районної ради Донецької області 8 скликання, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бахмутська районна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
         Внести зміни та доповнення до Регламенту Бахмутської районної ради 8 скликання, затвердженого рішенням Бахмутської районної ради від 08.12.2020 №8/2-9, що додаються.
 
 
 
 
 
 
Голова районної ради                                                                  С.І. Кіщенко
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток
до рішення районної ради
від _________2021 № ______
 
 
Зміни та доповнення
до Регламенту Бахмутської районної ради 8 скликання
 
  1. Замінити у тексті Регламенту слова «відділ організаційного забезпечення діяльності Ради» у всіх формах та відмінках словами «відділ  організаційної роботи та інформаційної політики Ради» у відповідній формі та відмінку.
 
  1. Пункт 2 статті 4 «Відкритість та гласність роботи сесії» доповнити підпунктом 5 такого змісту:  
«5) Застосування спеціалізованого програмного забезпечення системи електронного голосування «Голос» (далі – СЕГ «Голос»)».
 
  1. Статтю 16 «Порядок скликання сесій Ради» доповнити пунктом 9 такого змісту:
«9. Виконавчий апарат Ради забезпечує завантаження електронних версій проектів рішень Бахмутської районної ради до СЕГ «Голос».
 
  1. Статтю 22 «Реєстрація депутатів Ради на пленарному засіданні» викласти у такій редакції:
«Стаття 22. Реєстрація депутатів Ради на пленарному засіданні
  1. Реєстрація депутатів відбувається за допомогою СЕГ «Голос». В разі технічної неможливості провести реєстрацію СЕГ «Голос», депутати підтверджують свою присутність власноручним підписом у друкованому реєстрі.
  2. Головуючий на пленарному засіданні оголошує кількість зареєстрованих депутатів.
  3. Якщо за даними реєстрації відкриття пленарного засідання Ради неможливе у зв'язку з відсутністю необхідної кількості депутатів Ради, головуючий на пленарному засіданні Ради може оголосити перерву на термін, погоджений з керівниками фракцій та груп, або встановлює інший день проведення пленарного засідання Ради з обов'язковим дотриманням вимог цього Регламенту щодо підготовки пленарного засідання Ради.
  4. Повторна реєстрація депутатів Ради проводиться:
  • після перерви у роботі пленарного засідання;
  • на вимогу депутатів Ради, присутніх на пленарному засіданні Ради, для визначення кворуму перед голосуванням проекту рішення.
         Якщо голосування не може проводитися у зв'язку із відсутністю на пленарному засіданні Ради необхідної кількості депутатів Ради, головуючий на пленарному засіданні Ради оголошує про відкладення пленарного засідання Ради або закриває його».
    5.  Пункт 5 статті 23 «Повноваження головуючого на пленарному засіданні Ради» викласти у такій редакції: 
«5. Повідомляє про депутатів та інших осіб, які записалися для виступу».
 
   6. В статті 24 «Секретаріат пленарного засідання»:
         6.1. У пункті 1 слова «як правило, п’яти депутатів» замінити словами «як правило, трьох депутатів»;
  1.        
 
  1. В статті 27 «Порядок надання слова»:
    1.  Пункт 4 після слів «відповідного питання порядку денного» доповнити словами «за допомогою СЕГ «Голос» та/або»;
    2.  Пункт 5 викласти у такій редакції:
«5. Черговість виступів формується у такій послідовності:
  • згідно списку, сформованого СЕГ «Голос»;
  • за поданими до секретаріату сесії письмовими зверненнями;
  • шляхом підняття руки.»
 
  1. В статті 32 «Рішення Ради»:
    1. Абзац 2 пункту 2 після слів «до початку пленарного засідання» доповнити словами «в т.ч. за допомогою СЕГ «Голос»;
    2. Доповнити пунктом 8 такого змісту:
«8. Рішення Ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, крім випадків, передбачених законодавством, в яких рішення приймається таємним голосуванням».
 
  1.  Статтю 33 «Загальні положення про відкрите голосування» викласти в такій редакції:
«Стаття 33. Загальні положення про відкрите голосування
1. Відкрите голосування здійснюється:
- за допомогою СЕГ «Голос» з фіксацією результатів голосування, у т.ч. з можливим роздрукуванням результатів голосування кожного депутата Ради та його відображенням на інформаційному табло у залі засідань;
- підняттям руки у разі відсутності технічної можливості голосування за допомогою СЕГ «Голос»;
- через поіменне голосування.
Після закінчення кожного голосування головуючий на пленарному засіданні оголошує його результати.
2. Поіменне голосування проводиться за окремим процедурним рішенням Ради через оголошення головою секретаріату пленарного засідання списку депутатів; кожен депутат при оголошенні його прізвища надає свій голос за один із варіантів волевиявлення: "за", "проти" або «утримався».
3. Розгляд одного питання порядку денного без прийняття рішення щодо нього, як правило, не може перериватися розглядом інших питань порядку денного. Після закінчення часу для обговорення питання головуючий на пленарному засіданні Ради оголошує про перехід до голосування.
4. Головуючий на пленарному засіданні Ради оголошує початок голосування та вид голосування, якщо з приводу процедури голосування є спеціальні вимоги, або якщо від депутатів надійшли пропозиції щодо зміни виду голосування.
5. За пропозицією головуючого проект рішення Ради приймається «за основу» у разі, коли Рада підтримує основні принципи, положення, критерії та структуру проекту, але має до нього пропозиції і зауваження.
6. Після голосування рішення «за основу» на голосування ставляться всі пропозиції і поправки до проекту рішення.
Тексти пропозицій чи поправок, що ставляться на голосування, повинні оголошуватися; при цьому називається депутат, що їх ініціює.
Якщо окрема думка депутата містить пропозицію щодо обговорюваного питання, головуючий на засіданні оголошує цю пропозицію і ставить її на голосування.
7. Після розгляду пропозицій і зауважень проект рішення приймається «в цілому» або вважається відхиленим, якщо «в цілому» проект рішення не отримав необхідної більшості голосів на підтримку.
8. Будь-який проект рішення або пропозиція, які не отримали необхідної більшості голосів на підтримку, вважаються відхиленими. Таке відхилення заноситься до протоколу пленарного засідання як рішення Ради.
9. Відхилений проект рішення не може повторно розглядатись на цій же сесії, за винятком випадків, коли рішення про повторний розгляд цього проекту підтримано більшістю голосів депутатів від загального складу Ради.
10. Рада також може прийняти рішення про перенесення розгляду проекту рішення на наступне пленарне засідання з необхідним доопрацюванням.
11. Депутат, що був відсутній під час голосування, не може подати свій голос після завершення голосування.
12. Результати відкритого поіменного голосування оприлюднюються наофіційному вебсайті Ради в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку.»
 
  1.  В статті 35 «Вимоги до процедури голосування»:
10.1. У пункті 3 виключити слова «шляхом підняття руки»;
10.2. Пункт 7 доповнити другим абзацом такого змісту:
«В разі, якщо депутат не встиг підготуватись до голосування на момент оголошення процедури, головуючий на вимогу депутата за процедурним рішенням Ради може провести переголосування.»
 
11. Пункт 2 статті 36 «Рішення Ради з процедурних питань» доповнити підпунктами 12-15 такого змісту:
         «12) встановлення регламенту пленарного засідання,
13) обрання секретаріату,
14) проведення переголосування,
15) про дозвіл депутату Ради взяти участь у голосуванні під контролем Ради, у разі наявності в нього конфлікту інтересів».
 
12.   У пункті 6 статті 37 «Загальні положення про таємне голосування» слова «ст.26 Регламенту» замінити словами «ст. 25 Регламенту».
 
13.   У пункті 4 статті 42 «Набрання чинності рішеннями Ради» слова «в газеті «Вперед»» замінити словами «у друкованому засобі масової інформації».
 
14. Пункт 2 статті 61 «Депутатські фракції» доповнити абзацом такого змісту:
      «Мінімальна кількість депутатів, що входять до однієї депутатської фракції, дорівнює кількості місць у складі Ради, отриманих партією, що набрала на виборах найменшу кількість голосів виборців з усіх партій, які пройшли до складу Ради».
 
15.  У статті 70 «Засади запобігання корупції та конфлікту інтересів у Раді»:
15.1. Слова «виконавчого комітету Ради» замінити на слова «виконавчого апарату Ради» в усіх відмінках;
15.2. У пункті 3 слова «щороку до дати, встановленої законом» замінити словами «щороку, відповідно до законодавства».
 
 
Зміни та доповнення до Регламенту Бахмутської районної ради 8 скликання підготовлені відділом з організаційної роботи та інформаційної політики виконавчого апарату Бахмутської районної ради Донецької області, постійною комісією районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, боротьби з корупцією та злочинністю, зв’язків з об’єднаннями громадян, із урахуванням застосування системи електронного голосування «Голос».
 
 
Голова районної ради С.І. Кіщенко