ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер рішення:

8/7-97

Проголосовано:

22.04.2021 11:07:30

Автор:

Кіщенко С.І

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ТЕКСТ РІШЕННЯ: № 8/7-97
Про затвердження Порядку подання та розгляду електронної петиції у Бахмутській районній раді Донецької області

УКРАЇНА

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

БАХМУТСЬКА РАЙОННА РАДА

8 СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від ______________№_______

м. Бахмут

Про затвердження Порядку подання та розгляду електронної петиції у Бахмутській районній раді Донецької області

З метою забезпечення реалізації права громадян на звернення до Бахмутської районної ради Донецької області з електронними петиціями, удосконалення процедури розгляду електронних петицій Бахмутською районною радою Донецької області, відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Порядок подання та розгляду електронної петиції у Бахмутській районній раді Донецької області, що додається.
  2. Постійній депутатській комісії Бахмутської районної ради Донецької області з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, боротьби з корупцією та злочинністю, зв’язків з об’єднаннями громадян (Бойко) підготувати відповідні зміни до Регламенту Бахмутської районної ради.
  3. Відділу з загальних питань та кадрової роботи виконавчого апарату Бахмутської районної ради Донецької області (Петрук) забезпечити організаційне виконання цього рішення.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні депутатські комісії Бахмутської районної ради.

Голова районної радиС.І. Кіщенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення районної ради
_________________№_____

 

Порядок подання та розгляду електронної петиції у Бахмутській районній раді Донецької області

І. Загальні положення

  1. Порядок подання та розгляду електронних петицій у Бахмутській районній раді Донецької області (далі – Порядок) визначає основні вимоги до подання, розгляду, підготовки відповідей на електронні петиції, адресовані Бахмутській районній раді Донецької області (далі – Бахмутська районна рада).
  2. Електронна петиція (далі – петиція) є особливою формою колективного звернення громадян до Бахмутської районної ради, що здійснюється через офіційний вебсайт Бахмутської районної ради за допомогою електронної ідентифікації особи.
  3. Петиція повинна стосуватись питань, що відносяться до повноважень та компетенції Бахмутської районної ради та її виконавчого апарату, відповідати інтересам територіальних громад Бахмутського району Донецької області.
  4. Відповідальним за контроль щодо термінів розгляду та підготовки відповідей на петиції, ведення бази даних петицій є відділ з загальних питань та кадрової роботи виконавчого апарату Бахмутської районної ради Донецької області (далі - відділ з загальних питань та кадрової роботи).
  5. Відповідальним за організацію розгляду петиції за участю громадськості є відділ організаційної роботи та інформаційної політики виконавчого апарату Бахмутської районної ради Донецької області (далі - відділ організаційної роботи та інформаційної політики).

II. Подання та оприлюднення петиції.

  1. Громадяни можуть звернутися з петицією до Бахмутської районної ради через її офіційний вебсайт, де розміщено відповідний модуль вебсайту петицій або вебсайт громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

Офіційний вебсайт Бахмутської районної ради забезпечує:

  1. можливість створення петиції автором (ініціатором);
    2
  2. безоплатність доступу та користування інформаційно-телекомунікаційною системою, за допомогою якої здійснюється збір підписів;
  3. електронну реєстрацію громадян для створення та підписання петиції;
  4. недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання петиції, без участі громадянина;
  5. фіксацію дати і часу оприлюднення петиції та підписання її громадянином;
  6. фіксацію дати початку та закінчення збору підписів;
  7. інформацію щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали петицію.
    2. Для звернення з петицією її автор (ініціатор) повинен пройти авторизацію в системі електронних петицій на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради або вебсайті громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.
    3. У петиції автор (ініціатор) має викласти суть звернення, зазначити своє прізвище, ім’я, по батькові, адресу електронної пошти, дати згоду на обробку своїх персональних даних в межах розгляду петиції.
    4. Петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, а також містити ненормативну лексику, образи, матеріали та висловлювання, які містять передвиборчу агітацію, рекламу товарів, робіт та послуг, а також конфіденційну інформацію щодо третіх осіб.
    5. Відповідальність за зміст петиції несе автор (ініціатор) петиції.
    6. Протягом двох робочих днів з моменту надіслання автором (ініціатором) петиції відділ з загальних питань та кадрової роботи реєструє її в окремій базі, перевіряє на відповідність вимогам цього Порядку та готує відповідні пропозиції голові районної ради або посадовій особі, що здійснює повноваження голови районної ради.
    7. На підставі пропозицій голова районної ради (у разі його відсутності посадова особа, що здійснює повноваження голови районної ради) приймає одне із рішень: оприлюднити петицію або відмовити в оприлюдненні петиції.
    3
    Оформлена належним чином петиція оприлюднюється на вебсайті Бахмутської районної ради відділом з загальних питань та кадрової роботи.
  8. У разі невідповідності вимогам цього Порядку, петиція не оприлюднюється, про що, не пізніше двох робочих днів з дня її надсилання, відділ з загальних питань та кадрової роботи готує відповідь автору (ініціатору) петиції, погоджує її з відділом правового забезпечення та з питань комунальної власності виконавчого апарату Бахмутської районної ради Донецької області та надає на підпис голові районної ради або особі, яка виконує його обов’язки, після чого направляє відповідь на електронну адресу автора (ініціатора) петиції.
  9. Автор (ініціатор), якому відмовлено в оприлюдненні петиції, може повторно надіслати петицію для розгляду після усунення недоліків в її оформленні.
  10. Дата оприлюднення петиції на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради є датою початку збору підписів на її підтримку.
  11. Для участі у зборі підписів на підтримку петиції громадяни проходять авторизацію в системі електронних петицій на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради або на вебсайті громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.
  12. Петиція, адресована Бахмутській районній раді, розглядається за умови збору на її підтримку протягом одного місяця з дня її оприлюднення  не менше ніж 250 підписів громадян.
  13. Петиція, збір підписів на підтримку якої здійснювався через вебсайт громадського об’єднання, і яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після набрання необхідної кількості підписів надсилається громадським об’єднанням до Бахмутської районної ради із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали петицію (чи посилання на джерело такої інформації в мережі Інтернет), строк збору підписів, назву та адресу електронної пошти громадського об’єднання.
  14. Петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

ІІІ. Розгляд електронної петиції

  1. У разі набрання електронною петицією необхідної кількості голосів, вона виноситься на розгляд Бахмутської районної ради через підготовку проекту рішення про розгляд електронної петиції та включення його до
    4
    порядку денного найближчого або наступного за ним чергового пленарного засідання районної ради.
  2. Проєкт рішення про розгляд електронної петиції готує та оприлюднює його на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради Донецької області виконавчий апарат Бахмутської районної ради впродовж 5 робочих днів після набрання необхідної кількості голосів на підтримку електронної петиції.
  3. Проєкт рішення про розгляд електронної петиції повинен відповідати Регламенту Бахмутської районної ради та іншим нормативним документам та вимогам українського правопису.
  4. Текст електронної петиції оформляється у вигляді додатку до проєкту рішення про розгляд електронної петиції.
  5. Виконавчий апарат Бахмутської районної ради має право вносити технічні правки до тексту електронної петиції, які не змінюють суті звернення, для приведення у відповідність вимогам українського правопису.
  6. Автор електронної петиції має право виступу на засіданнях постійних комісій та пленарному засіданні Бахмутської районної ради під час її розгляду.
  7. Про час та дату засідань постійних комісій та пленарного засідання Бахмутської районної ради автора електронної петиції повідомляє відділ організаційної роботи та інформаційної політики шляхом надсилання відповідного повідомлення на його електронну пошту, зазначену під час реєстрації на офіційному веб-сайті, або на вебсайт громадського об’єднання, яке здійснювало збір підписів.
  8. Під час представлення рішення про розгляд електронної петиції на засіданнях постійних комісій або на пленарному засіданні Бахмутської районної ради профільна депутатська постійна комісія визначає представника, відповідального за підготовку дорожньої карти реалізації петиції, доповідає про можливість реалізації такої петиції.
  9. За результатами розгляду електронної петиції Бахмутська районна рада може прийняти рішення про підтримку електронної петиції або її відхилення.
  10. Електронна петиція вважається відхиленою, якщо за рішення про розгляд електронної петиції проголосувало менше половини депутатів від загального складу районної ради.

5
IV. Реалізація електронної петиції

  1. У разі прийняття рішення про підтримку електронної петиції виконавчий апарат Бахмутської районної ради, за участю відповідального представника відповідної постійної депутатської комісії, готує «дорожню карту» вирішення питання, порушеного електронною петицією (далі - дорожня карта), яка може розроблятися за участю автора петиції.
  2. Дорожня карта щодо вирішення питання, порушеного електронною петицією, обов’язково має містити такі частини:
  1. спосіб вирішення питання (заходи щодо реалізації);
  2. строки вирішення питання;
  3. джерело і обсяг фінансування, необхідного для вирішення питання.
    3. Після розробки дорожньої карти виконавчий апарат Бахмутської районної ради скеровує її на розгляд та затвердження до відповідної профільної постійної комісії Бахмутської районної ради.
  4. Автор електронної петиції має право брати участь у засіданнях профільних постійних комісій Бахмутської районної ради під час розгляду дорожньої карти.
  5. Виконавчий апарат Бахмутської районної ради забезпечує публікацію інформації про дорожню карту щодо вирішення питання, порушеного петицією, на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради або на іншому визначеному спеціалізованому сайті.
  6. Контроль за реалізацією дорожньої карти щодо вирішення питання, порушеного петицією, покладається на профільну постійну комісію, яка затверджувала дорожню карт

V. Звітування та інформування щодо реалізації електронної петиції

  1. Щокварталу голова Бахмутської районної ради оприлюднює на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради письмовий звіт щодо стану розгляду електронних петицій (за наявності оприлюднених петицій на сайті Бахмутської районної ради).
  2. Не рідше одного разу на квартал  голова Бахмутської районної ради проводить нараду щодо стану розгляду Бахмутською районною радою електронних петицій (за наявності оприлюднених петицій на сайті Бахмутської районної ради). На нараду запрошуються посадові особи, які відповідають за
    6
    опрацювання порушених в електронній петиції питань, інші особи (автори електронних петицій, представники громадськості, журналісти та інші особи).
  3. Під час сесій Бахмутської районної ради головуючий надає інформацію про стан роботи з електронними петиціями.
  4. Інформація щодо кожного етапу розгляду питань, порушених у підтриманій електронній петиції, а також щодо органів, які здійснюють розгляд електронної петиції, відображається на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради.
  5. Інформація про кількість підписів, отриманих на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається на офіційному вебсайті Бахмутської районної ради не менше трьох років з дня оприлюднення такої електронної петиції.
Порядок подання та розгляду електронної петиції у Бахмутській районній раді Донецької області підготовлено відділом з загальних питань та кадрової роботи виконавчого апарату Бахмутської районної ради Донецької області

Начальник відділу з загальних питань та

кадрової роботи виконавчого

апарату Бахмутської районної

ради Донецької області І.М.Петрук