ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

4

Дата реєстрації:

23.12.2020

Проголосовано:

23.12.2020 16:58:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    19

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 4



ПРОЄКТ



УКРАЇНА



ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ



БАХМУТСЬКА РАЙОННА РАДА



8 СКЛИКАННЯ



РІШЕННЯ



від “ ” №_______



м. Бахмут



Про районний бюджет на 2021 рік



05302200000



(код бюджету)



Відповідно до Бюджетного кодексу України (із змінами та доповненнями), проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», враховуючи проєкт обласного бюджету на 2021 рік, схвалений на засіданні колегії Донецької обласної державної адміністрації 26 листопада 2020 року, керуючись статей 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада



ВИРІШИЛА:




  1. Визначити на 2021 рік:

    доходи районного бюджету у сумі 1000000 грн., у тому числі доходи загального фонду районного бюджету в сумі 1000000 грн., доходи спеціального фонду районного бюджету в сумі 0грн. згідно з додатком 1 до цього рішення;

    видатки районного бюджету в сумі 1000000грн., у тому числі видатки загального фонду районного бюджету в сумі 1000000грн. та видатки спеціального фонду районного бюджету в сумі 0 грн.;

    оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету у розмірі 500 гривень, що становить 0,05 відсотків видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом згідно з додатком 2 до цього рішення.

  2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2021 рік, у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

  3. Затвердити перелік бюджетних установ, які з 01 січня 2021 року передаються на фінансове забезпечення з бюджетів Часовоярської міської територіальної громади, Сіверської міської територіальної громади та Світлодарської міської ради згідно з додатком 4 до цього рішення.

  4. Установити, що:

    4.1. У загальному фонді районного бюджету на 2021 рік до доходів загального фонду районного бюджету належать доходи, визначені статтею 641 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 101, 104 Бюджетного кодексу України.

    4.2. У 2021 році кошти, отримані до спеціального фонду районного бюджету згідно з відповідними пунктами статті 691 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених згідно із частиною 2 статті 70 Бюджетного кодексу України.

    4.3. Передача трансфертів з районного бюджету до бюджетів місцевих рад здійснюється згідно із розписом районного бюджету та відповідно до положень договорів, укладених між відповідними радами.

  5. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками районного бюджету видатки загального фонду на:

    оплату праці працівників бюджетних установ;

    нарахування на заробітну плату;

    придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

    забезпечення продуктами харчування;

    оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

    поточні трансферти населенню;

    поточні трансферти місцевим бюджетам.

  6. Надати право:

    6.1. Голові районної ради в міжсесійний період на підставі звернень Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області видавати розпорядження з наступним їх затвердженням на сесії районної ради:

    6.1.1. Про облік у складі районного бюджету, а також визначення напрямку подальшого використання коштів трансфертів:

    - з державного бюджету, що виділяються додатково району на підставі законодавчих та нормативних актів;

    - з інших бюджетів на виконання регіональних програм і спільних заходів.

    6.1.2. Про виключення зі складу районного бюджету коштів трансфертів з державного бюджету та інших бюджетів на підставі законодавчих і нормативних актів.

    6.2. Голові Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області в міжсесійний період на підставі звернень головних розпорядників бюджетних коштів видавати розпорядження про перерозподіл асигнувань між бюджетними програмами та головними розпорядниками бюджетних коштів.

    6.3. Начальнику фінансового управління Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області на здійснення:

    6.3.1. Позик на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду районного бюджету, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України.

    6.3.2. Відображення змін до розпису районного бюджету:

    6.3.2.1. У випадку внесення Міністерством фінансів України змін та доповнень до бюджетної класифікації в частині назв і кодів класифікації доходів, кодів Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів і відомчої класифікації, за джерелами доходів і напрямами видатків головних розпорядників коштів районного бюджету за відповідними кодами.

    6.3.2.2. На підставі звернень головних розпорядників бюджетних коштів.

    6.3.3. Оприлюднення рішення про районний бюджет на 2021 рік у газеті «Вперед», не пізніше ніж через десять днів з дня його прийняття, відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України

  7. Головним розпорядникам бюджетних коштів районного бюджету:

    7.1. Забезпечити згідно з частиною 4 статті 77 Бюджетного кодексу України в повному обсязі потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами.

    7.2. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань, відповідно до частини 4 статті 77 Бюджетного кодексу України;

    7.3. Затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення, відповідно до частини 8 статті 20 Бюджетного кодексу України;

    7.4. Забезпечити упорядкування витрат, які здійснюються за рахунок бюджетних асигнувань, з приведенням показників по мережі, штатах і контингенту установ і організацій у відповідність з бюджетними призначеннями, передбаченими на їх утримання у 2021 році.

    7.5. Утримувати чисельність працівників і здійснювати фактичні витрати на заробітну плату, включаючи витрати на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, тільки в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах на утримання бюджетних установ.

    7.6. Протягом року здійснювати заходи щодо управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

    7.7. Брати зобов'язання по спеціальному фонду бюджету лише в межах відповідних фактичних надходжень до спеціального фонду.

    7.8. Забезпечити доступність інформації за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, з урахуванням вимог статті 28 Бюджетного кодексу України.

    7.9. Забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

    7.10. Забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

    здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2021 року;

    оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів.

  8. Установити, що:

    8.1. Фінансування видатків районного бюджету здійснюється в межах фактичних надходжень доходів із застосуванням режиму економії.

    8.2. Розпорядники коштів районного бюджету мають право брати зобов'язання на здійснення видатків тільки в межах відповідних бюджетних призначень, встановлених їм на 2021 рік, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік управлінням Державної казначейської служби України в м.Бахмут Донецької області.

    У разі наявності простроченої заборгованості по заробітній платі, стипендіям, а також за спожиті комунальні послуги та енергоносії, розпорядники коштів районного бюджету в межах відповідних бюджетних асигнувань не беруть бюджетні зобов'язання та не здійснюють платежі за іншими заходами, пов'язаними з функціонуванням бюджетних установ (крім захищених статей бюджету), до погашення такої заборгованості.

    8.3. Керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах на утримання бюджетних установ.

  9. Додатки 1, 2, 3, 4 до цього рішення є його невід'ємною частиною.

  10. Рішення набирає чинності з 01 січня 2021 року та діє до 31 грудня 2021 року.

  11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань соціально- економічного розвитку району, підприємництва та малого бізнесу, бюджету та фінансів (Ткаченко).



Голова районної ради С.І.Кіщенко